Robert McKee: Story

Istoria Filmului / Articole /

Fantasy

CGI – Noul bête noire al Hollywood-ului 1. - Less (green screen) is more?

· scris de

Extratereştri, eroi de comic books, dinozauri, monştri, planete noi cu un ecosistem complet diferit de ce vedem pe pământ – nimic nu e imposibil atunci când vine vorba de CGI. Şi totuşi „într-o lume cinematografică dominată de supereroi şi fiinţe extraterestre, cred că mulţi realizatori de filme realizează acum că [poveştile] trebuie să pară tangibile. O păpuşă Yoda va fi mereu mai bună decât un Yoda generat pe calculator”, crede scenaristul Ben Falk.

// dosar

Marele deceniu al horror-ului - Istoria genului horror 3/4.

· scris de

Datorită succeselor din anii 70, horror-ul a revenit în categoria principală, nu mai era un lucru rușinos pentru un star de seria A să accepte un rol într-un film de acest gen. Pe măsură ce a devenit o afacere profitabilă, horror-ul a început să câștige teren în cinematografele prestigioase și nu în teatre grindhouse dezafectate ca să redevină un gen desconsiderat în anii 90.

// istoria genurilor

Festivalul Lună Plină – Impresii -

· scris de

Între 16 și 19 august, fanii filmelor horror au putut participa la un festival pe placul lor, asta dacă au fost dispuși să se aventureze în inima Transilvaniei. Lună Plină a avut loc într-o comună numită Biertan, pe lângă drumul ce leagă Mediașde Sighișoara.

// dosar

Potterologie  - Despre mitul Harry Potter

· scris de

Romanele generaţiilor precedente au fost ridicate la rang de opere de cult datorită spiritului de revoltă pe care-l transmiteau. În Europa de Est „samizdatele” antidictatoriale au devenit lectura unei generaţii (Insuportabila uşurătate a fiinţei), în America hipioţii anticulturii căutau noile mituri de bază (Stăpânul inelelor). În era „postmodernă” fenomenul era pe cale să dispară când o profesoară de origine engleză a dat cu piciorul în convenţiile literare şi a scris literatură pentru micii şcolari care apoi au devenit adolescenţi hrănindu-se cu noile episoade ale poveştii. S-a născut seria Harry Potter.

// dosar

© 2011 Asociaţia Filmtett  ·  Despre noi  ·  Articole  ·  Versiunea în limba maghiară  ·  Dezvoltat de Weblap.ro