Robert McKee: Story

Istoria Filmului / Articole /

Maratonul premiilor oscar

Hollywood între ghilimele - George Roy Hill: The Sting / Cacealmaua, 1973

· scris de

Hill a turnat două filme avându-i în rol principal pe Redford şi pe Newman. Directorul care se adaptează în mod discret la o mare varietate de materii prime ale genului cinematografic, a fost nominalizat de mai multe ori la Oscar: nostalgia pentru filmele vechi, compuse într-un limbaj ironic şi cinic (Butch Cassidy şi Sundance Kid) nu i-a adus încă statueta pentru regie. Însă filmul şi-a atins obiectivul propus: de a fi jucăuş şi distractiv, şi să câştige statueta pentru asta.

// maratonul premiilor oscar

„You must remember this” - Michael Curtiz: Casablanca, 1942

· scris de

„Dacă nu urci în avionul acela, vei regreta toată viaţa. Poate nu azi, poate nu mâine, dar în curând, până la sfârşitul vieţii” – spune un bărbat slăbuţ, cu ochelari, cu părul ciufulit. „E din Casablanca. Toată viaţa am aşteptat să pot spune aceasta” – adaugă, şi îşi ia rămas bun de la femeia iubită în ceaţa care acoperă aeroportul. Pleacă, în timp ce un tip în trenci aruncă după el fraza de netradus: „Here’s looking at you, kid.”

// maratonul premiilor oscar

Elogiul zborului - William A. Wellman: Wings / Aripi, 1927

· scris de

Pe 16 mai 1929 acest film primea Oscarul la categoria Cea mai bună peliculă. Dacă numele lui William A. Wellman nu sună cunoscut pentru iubitorii filmelor mute nu este o coincidenţă. Nici regizorul, nici filmul nu fac parte din categoria figurilor/peliculelor canonizate ale epocii.

// maratonul premiilor oscar

Precedent 1 ... 567

© 2011 Asociaţia Filmtett  ·  Despre noi  ·  Articole  ·  Versiunea în limba maghiară  ·  Dezvoltat de Weblap.ro