Robert McKee: Story

Istoria Filmului / Articole /

Marea britanie

Halas & Batchelor Cartoon Films - Începuturile şi Ferma Animalelor

· scris de

Studioul înfiinţat de John Halas şi soţia lui, Joy Batchelor, în 1940 a avut o activitate intensă în cei peste cincizeci de ani de existenţă, producând o mare varietate de filme de animaţie, de scurt sau lung metraj, de la filme pentru copii şi educaţionale, la documentare şi filme de propagandă, de la clipuri pubicitare şi seriale TV la filme de autor şi experimentale. Indiferent de diversele teme şi tehniciabordate de-a lungul istoriei studioului, producţiile Halas & Batchelor sunt caracterizate prin inovaţie tehnică şi flexibilitate stilistică.

// studiouri legendare, animație

The Archers – o mini-fabrică de vise - Cinemaul lui Powell&Pressburger

· scris de

Neoficial, Michael Powell era regizorul, iar Emeric Pressburger era scenarist pentru filmele la care lucrau împreună. Cel puțin, asta indică mărturiile celor din jur și experiența lor de lucru de dinainte ca producătorul Alexander Korda să le facă cunoștință și să lucreze împreună la filmul The Spy in Black (1939).

// studiouri legendare

Studiourile Pinewood sunt prea manierate să îți spună ce fel de film să faci -

· scris de

Studiourile Pinewood au pentru Regatul Unit o importanţă destul de mare încât extinderea lor să fie o ştire naţională, documentată în presă pas cu pas. Ridley Scott se tot întoarce aici să filmeze (inclusiv pentru Prometheus şi Exodus) şi a declarat că găseşte tot ce şi-ar putea dori de la Hollywood. De altfel, dacă exista vreun dubiu că ar fi rămas în urmă cu reprezentarea viitorului, episodul următor din Star Wars (care va fi lansat la iarnă) se filmează aici.

// studiouri legendare

© 2011 Asociaţia Filmtett  ·  Despre noi  ·  Articole  ·  Versiunea în limba maghiară  ·  Dezvoltat de Weblap.ro