Robert McKee: Story

Istoria Filmului /

Articole

Istoria westernului 1. - Naşterea mitului vizual al Vestului Sălbatic

· scris de

Chiar dacă s-a exprimat destul de dur, Charlton Heston a reliefat contradicţia esenţială a westernului. Este vorba despre opoziţia dintre un Vest real şi un Vest Sălbatic mitic-mitizat; de Vestul real nimeni nu este interesat, toţi cinefilii / telespectatorii râvnind mitul care se naşte dintr-un nucleu al realităţii.

// istoria genurilor

De ce iese uneori personajul de pe ecran fără să vrea? - Proporţii ale imaginii pe celuloid

· scris de

Filmul de celuloid cu lăţimea de 35 mm şi cu părţile laterale perforate a fost patentat şi folosit pentru prima dată în aparatele de fotografiat ale companiei Eastman Kodak. Formatul folosit de Eastman Kodak a fost standardizat în industria filmului în 1889. De-a lungul timpului, filmul a devenit colorat şi sonor, dar de fapt tot ce s-a schimbat a fost componenţa chimică a materiei prime. Chiar şi în ziua de azi folosim acest tip de film în aparatele de fotografiat clasice, majoritatea filmelor sunt înregistrate pe film de acest tip şi această lăţime de film a determinat şi determină proporţia de 1,33:1 (adică de 4:3) a imaginii, care este proporţia ecranului de televizor şi a ecranului de calculator, ca şi a filmelor care nu sunt făcute pentru ecranul lat / bandă lată?

// dosar

Între Hollywood şi Europa - Stanley Kubrick, obsedatul independenţei

· scris de

A reuşit să influenţeze atât cinematografia americană cât şi pe cea europeană în timp ce şi-a trăit mare parte a vieţii şi a creat unele dintre cele mai bune pelicule ale sale în arhipelagul ce leagă cele două continente: Anglia. Cum se poate să vieţuieşti pe spinarea sistemului de studiouri din America, şi, totodată, în mediul european şi în cultul cineastului independent? Poate reuşim să ne dăm seama din această scurtă biografie a lui Kubrick.

// portrete

Precedent 1 ... 383940

© 2011 Asociaţia Filmtett  ·  Despre noi  ·  Articole  ·  Versiunea în limba maghiară  ·  Dezvoltat de Weblap.ro