Robert McKee: Story

Istoria Filmului /

Filme

Abisul (The Abyss)

Statele Unite ale Americii, film de aventură, dramă, film mistic, science fiction, thriller, 171 minute, color, 1989. Regizor: James Cameron.

"Abisul", filmul regizat de James Cameron, este adaptarea nuvelei cu acelaşi titlu, pe care regizorul a scris-o în timpul liceului. În urma marilor succese avute cu filmul "Terminatorul" şi seria "Aliens", Cameron continuă colaborarea cu producătoarea Gale Anne Hurd şi transformă povestirea inspirată din pasiunea lui pentru biologia marină în scenariul pentru "Abisul". Filmul prezintă aventura unor scafandri ce lucrează...

10/10

Adela

România, dramă, 1985. Regizor: Mircea Veroiu.

Drama o constituie imposibilitatea unei iubiri; doctorul Emil Codrescu a reintalnit-o pe Adela cu 20 de ani mai tanara, pe care o cunoscuse pe cand era copila. Intre cei doi se infiripa o idila, dar dupa multe ezitari lucrurile se opresc in acest stadiu. Mircea Veroiu se substituie lui Ibraileanu cu mijloacele cinematografice si cu recunoscutele sale calitati plastice.

9/10

Adio, domnule Chips! (Goodbye, Mr. Chips)

Statele Unite ale Americii, dramă, film romantic, 114 minute, alb-negru, 1939. Regizor: Sam Wood.

Povestea înduioşătoare a unui profesor scrobit de la un colegiu de băieţi care se îndrăgosteşte şi se trezeşte la viaţă prin căsătoria cu o dansatoare de musichall. După acest film s-a realizat un remake muzical în 1969.

9/10

Aer curat (Fresh Air)

Ungaria, dramă, 109 minute, color, 2006. Regizor: Ágnes Kocsis.

8/10

Afgrunden (The Woman Always Pays)

Statele Unite ale Americii–Danemarca, dramă, 38 minute, alb-negru, 1910. Regizor: Urban Gad.

8/10

Afsporet (Derailed)

Danemarca, crimă, dramă, film romantic, 102 minute, alb-negru, 1942. Regizor: Bodil Ipsen, Lau Lauritzen.

8/10

After Liverpool

Germania de Vest, film de televiziune, 1974. Regizor: Michael Haneke.

Aguirre, mânia lui Dumnezeu (Aguirre: The Wrath of God)

Germania, film de aventură, dramă biografică, dramă, film istoric, 93 minute, color, 1972. Regizor: Werner Herzog.

În Peru, la câteva decenii după distrugerea Imperiului Incas, o expediţie spaniolă condusă de Don Aguirre, un aventurier fără scrupule, coboară din munţi, pe firul Amazonului, în căutare de aur şi de bogăţii.

9/10

Al şaptelea continent (The Seventh Continent)

Austia, dramă, 104 minute, color, 1989. Regizor: Michael Haneke.

Pelicula de debut a reputatului regizor Michael Haneke este inspirată de povestea reală a unei familii din clasa de mijloc, un cuplu şi fiica acestora, oameni care vor recurge la suicid. Filmul prezintă ultimii ani din viaţa celor trei care, priviţi din exterior nu par avea niciun fel de probleme. Nu se întâmplă nimic spectaculos, ci este vorba doar de tristeţea nesfârşită a unei vieţi care se îndreaptă către ...

9/10

Al treilea om (The Third Man)

Statele Unite ale Americii, film noir, thriller, 93 minute, alb-negru, 1949. Regizor: Carol Reed.

„Cel mai fascinant film al lui Reed. Eroul este un scriitor american care soseşte în Viena postbelică şi este confruntat cu o situaţie care îi este complet străină. Încercările sale de a afla ceva despre moartea prietenului său îi dovedesc incapacitatea de a face faţă unor situaţii de viaţă complexe.” – Michael Voight, 1974 (Focus on Film)

10/10

Precedent 1234 ... 54 Următor

© 2011 Asociaţia Filmtett  ·  Despre noi  ·  Articole  ·  Versiunea în limba maghiară  ·  Dezvoltat de Weblap.ro